От Силистра започват дните на наследството
От Силистра започват дните на наследството / netinfo
От днес до 26 септември за осми пореден път в България се провеждат Европейските дни на наследството под мотото - "Наследството в информационното общество". Началото им ще бъде поставено в Силистра по предложение на министъра на културата проф. Стефан Данаилов. Изборът е направен заради 1900-годишнина на града и духовната му значимост в българската история.

В Eвропейските дни на наследството се включва и русенският музей, от сградата на който е разпънат транспарант, с интернет адреса на институцията.

Днес от 14.00 часа в новата сграда на музея ще се състои мултимедийна презентазия на новите исторически експозиции, ще бъдат представени резултатите от текущите археологически проучвания в Сексагинта Приста.

От днес до вторник с безплатен вход ще работят експозициите Римска крепост Сексагинта Приста, изложбата “Светът на скалите в Русенско” в музейна зала “Тома Кърджиев”, експозиция “Семейство Обретенови” в музейна къща “Захари Стоянов”, Пантеон на възрожденците, Ивановски скални църкви и Средновековен град Червен.