7 уволнени за корупция от митниците
7 уволнени за корупция от митниците / netinfo

Сигнали за корупция срещу четирима митнически служители проверява в момента Инспекторатът на Регионална митническа дирекция – София. Отделно от тези случаи върви и разследването по скандалните разкрития за двамата служители от Митница „Аерогара – София” – Георги Георгиев – Пурата и Радослав Живков – Джими. Това каза в предаването „Портфейл” директорът на Регионална митническа дирекция Христо Кулишев.

Доброволното напускане на Пурата не спира разследването на досегашната му служебна дейност и в началото на следващата седмица ще има резултат от проверката, заяви Кулишев. От началото на годината за корупция са уволнени 7 служители от митниците, които влизат в обхвата на Регионална митническа дирекция. Христо Кулишев обясни, че не е тайна, че публикации за Георги Георгиев – Пурата и Радослав Живков – Джими има от две-три години.

Правени са проверки по тяхната дейност, но нищо не е било доказано, което да даде основание на Агенция „Митници” да ги освободи от длъжност. Сега единият напусна доброволно, от проверката на Инспектората ще е ясно какво ще се предприеме срещу другия. Тогава ще има и реакция на работодателя, каза още директорът на Регионална митническа дирекция Христо Кулишев.